fkalelinet
New Member
- Office Version
- 2019
- Platform
- Windows
Üzerinde çalıştığım site iWorkBetter altyapısı kullanılan yapılmış. dolayısıyla internet explorer vba kullanmakta sorunlar yaşıyorum.. bilgisayarda selenium varken aşağıdaki kod ile seçim yapabiliyordum ancak şuan selenium kullanmam mümkün değil. dolayısıyla sadece excel vba ve ie tarayıcı üzerinden işlem yapmam gerekiyor. bir çok işlemi de yaptım yapıyorum.
site giriş kullanıcı adı paralo ilgili değer girilecek tablar arası geçişi de yapıp hatta değerleri bir yere kadar girip kayıt da yapabiliyorum ancak bazı sayfalardaki altalta olan tabloları seçmem ve sonrasında o seçili kısım üzerinde işleme devam etmem gerekiyor. burada takılı kaldım..
sayfa böyle açılıyor ve tr-b seçili geliyor bununla ilgili işlemleri bitirince
alttaki tabloda herhangi bir yere tıklayınca seçim mavi oluyor ve tr-a seçiliyor.
Daha önce selenium ile seçip üzerinde işlem yapabildiğim vba kodları şu şekilde.
internet explorer ile yapmaya çalıştığım denediğim bazı kodlar da bu şekilde..
orjinal sayfa kodları da şöyle..
yardımlarınızı bekliyorum. saygılarımla...
site giriş kullanıcı adı paralo ilgili değer girilecek tablar arası geçişi de yapıp hatta değerleri bir yere kadar girip kayıt da yapabiliyorum ancak bazı sayfalardaki altalta olan tabloları seçmem ve sonrasında o seçili kısım üzerinde işleme devam etmem gerekiyor. burada takılı kaldım..
sayfa böyle açılıyor ve tr-b seçili geliyor bununla ilgili işlemleri bitirince
alttaki tabloda herhangi bir yere tıklayınca seçim mavi oluyor ve tr-a seçiliyor.
Daha önce selenium ile seçip üzerinde işlem yapabildiğim vba kodları şu şekilde.
VBA Code:
With Driver
.FindElementByXPath("//div[text()='TR-A']").Click
Sleep 1000
'On Error Resume Next
'Do While Driver.FindElementByXPath("(//table[contains(@id,'btn_add_tpi')])[1]") Is Nothing
'DoEvents
'Loop
'On Error GoTo 0
'#### DEĞER EKLE #####
.FindElementByXPath("(//table[contains(@id,'btn_add_tpi')])[1]").Click
Sleep 1000
End With
internet explorer ile yapmaya çalıştığım denediğim bazı kodlar da bu şekilde..
Code:
IE.Document.getElementByClassName("x-grid3-cell-inner x-grid3-col-rumuz").FireEvent ("onclick")
Set divs = IE.Document.getElementsByTagName("div")
For Each div In divs
If div.innerText = "TR-A" Then div.FireEvent ("onclick")
Next
Set HTMLInput = IE.getElementsByClassName("x-grid3-col x-grid3-cell x-grid3-td-degisti x-grid3-cell-first ")(1)
HTMLInput.Click
Sleep 1000
Call IE.Document.getElementByClassName("x-grid3-cell-inner x-grid3-col-rumuz").setAttribute("unselectable", "off")
'Replace$(IE.Document.getElementByClassName("x-grid3-cell-inner x-grid3-col-rumuz").innerHTML, "unselectable=""on""","unselectable=""off""")
IE.Document.getElementsByClassName("x-grid3-row-table")(0).Click
Sleep 3000
'IE.Document.getElementsByClassName("x-grid3-cell-inner x-grid3-col-marka")(0).Click
'Sleep 1000
Set objCollection = IE.Document.getElementsByTagName("div")
i = 0
Do While i < objCollection.Length
If Left(objCollection(i).innerText, 4) = "1ZTR" Then
'FnWait (2)
Sleep 1000
objCollection(i).Click
Exit Do
End If
i = i + 1
Loop
While IE.Busy Or IE.ReadyState < 4: DoEvents: Wend
'FnWait (2)
Sleep 1000
IE.Document.querySelector("[_nodup='30806'][viewindex='0']").FireEvent "ondblclick"
orjinal sayfa kodları da şöyle..
yardımlarınızı bekliyorum. saygılarımla...